Project: Nieuwbouw 65 appartementen en commerciële ruimte

De voormalige brandweerkazerne en politiebureau maken plaats voor een nieuw gebouw met 65 appartementen met parkeervoorziening en bedrijvigheid in de plint. Het ontwerp van de Molenhoek onderscheidt zich door de ruime balkons, willekeurig verdeeld over gevel die een speels karakter geven aan het gebouw.

Plint
Deze twee ‘torens’ met appartementen worden verbonden op de begane grond door een plint met o.a de entrees van de woontoren, een collectieve fietsenbergingen en een commerciële ruimte. De plint, uitgevoerd in stevig metselwerk, is visueel doorgezet over de eerste verdieping waarbij de buitenruimten van de woningen op de eerste verdieping zijn uitgevoerd als loggia’s. Tussen de ‘torens’ in liggen riante dakterrassen en een groendak.

Alzijdig
De appartementen vanaf de tweede verdieping zijn voorzien van ruime balkons die uitkragen uit de vloerranden en schijnbaar willekeurig verdeeld geplaatst zijn over de gevel. De torens krijgen hierdoor een sterk alzijdige uitstraling. Dit effect wordt verder versterkt door de rondom verspringende kozijnopeningen en de afwisselende geprofileerde aluminium gevelbekleding.

Natuur inclusief
Rond het gebouw wordt het terrein opnieuw ingericht met vooral veel meer ruimte voor natuur en groen. Het parkeren geschied in een aparte parkeervoorziening welke bekleed is met afwisselend houten delen en een groene gevel en hiermee is geïntegreerd in het landschapsontwerp.

  • Programma: Nieuwbouw 65 appartementen en commerciële ruimte
  • Opdrachtgever: De Vries en Verburg
  • Locatie: Papendrecht
  • Status: In verkoop