Project: Renovatie 400 huurwoningen te Sliedrecht

De grootschalige renovatie van 400 huurwoningen richt zich op zowel verduurzaming als verbetering van leefbaarheid en veiligheid. Het project omvat de creatie van nieuwe entrees die zorgen dat de gebouwen met elkaar verbonden zijn, waarbij een verlichte luifel als lichtbaken dient en de doorgang naar het aangrenzende park versterkt. Het ontwerp, met zijn gridstructuur en geanodiseerde metalen elementen, voegt een moderne en rijke esthetiek toe aan de woonomgeving. De woningen zijn energiezuiniger gemaakt en 80 woningen hebben een upgrade gekregen met nieuwe badkamers, toiletten en keukens. Deze verbeteringen zorgen voor een statige en veilige entree en een verlenging van het groen vanuit het park naar de entreezone.

Het renovatieproject heeft de 400 huurwoningen niet alleen gemoderniseerd, maar ook energiezuiniger gemaakt. De woningen zijn nu gasloos, en er zijn energetische maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen. Voor 80 woningen betekent dit ook een upgrade met nieuwe badkamers, toiletten en keukens, wat de woonkwaliteit aanzienlijk verbetert. Deze duurzame aanpassingen dragen bij aan een milieuvriendelijkere leefomgeving en bieden de bewoners moderne, comfortabele woonruimtes.

De nieuwe entree, die beide gebouwen met elkaar verbindt, is ontworpen met een verlichte luifel die dient als lichtbaken en de passage naar het park versterkt. De verhoogde entrees creƫren een statig binnenkomen, terwijl de toevoeging van groenbakken onder de luifel zorgt voor een naadloze overgang van het park naar de entreezone. Het gebruik van een sterk grid en strekmetalen panelen in verschillende richtingen, gecombineerd met geanodiseerde metalen elementen, geeft de entree een rijke en moderne uitstraling. Deze verbeteringen verhogen niet alleen de veiligheid en toegankelijkheid, maar ook de algehele esthetiek van de woonomgeving.

  • Programma: Renovatie en verduurzaming 400 woningen
  • Opdrachtgever: Tablis Wonen
  • Locatie: Sliedrecht
  • Status: Opgeleverd